La COVID-19 complica el model de competició del Horseball

Marià Clavell, Joan Busquet, o tots els nous valors que pugen del Club Horseball Garrotxa.Són diversos els garrotxins que practiquen aquest esport, i en període de confinament han pogut mantenir el contacte amb els seus cavalls per tal de poder moure’ls i alimentar-los. Però com els altres esports, la pandèmia va aturar els seus plans de competició, així com el Mundial, que s’ha hagut d’ajornar pel 2021.

Més enllà dels ajornaments, la principal problemàtica amb la que es troba l’esport és en la disputa de les jornades, perquè per la seva singularitat s’ajuntaven molts equips en una sola hípica per tal de disputar la jornada.

Marià Clavell, jugador de Horseball: “S’haurà d’afrontar un replantejament de la competició, i potser anar un club sol a competir al lloc de l’equip que pertoqui”

Això pot complicar les economies dels diferents equips de Horseball. Gràcies a ajuntar els equips en jornades úniques, podien compartir serveis sanitaris davant possibles lesions, cosa que no podrien fer amb el nou sistema.

El futur és incert, però es preveu que les competicions puguin arrencar de nou a la tardor.

 

x