La COVID-19 provoca un descens del 3,4% de l’ocupació hotelera a Olot

A la Garrotxa, un dels sectors a qui més preocupava la pandèmia de la COVID-19 era, sens dubte, el sector turístic. La crisi sanitària però, ha tingut un impacte moderat en l’ocupació dels allotjaments turístics a la ciutat en comparació amb altres zones de Catalunya, un descens del 3,4%.

Gemma Canalias, regidora de Turisme, Empresa i Comerç de l’Ajuntament d’Olot: La pandèmia de la COVID-19 ha tingut un impacte moderat a l’ocupació mitjana dels allotjaments turístics a Olot, en aquest cas donat per la reducció de mobilitat, recomanacions de no viatjar, etc.

Segons dades recollides per l’Oficina de Turisme de la capital garrotxina, ha augmentat el pes relatiu del turista procedent de Barcelona i l’àrea metropolitana, que aprofita per realitzar estades més llargues a la comarca.

Gemma Canalias, regidora de Turisme, Empresa i Comerç de l’Ajuntament d’Olot: Molts visitants que venen aquí busquen passar unes vacances tranquil·les, busquen natura, camins, itineraris, i és el que tenim aquí al territori.

Per contra, la pandèmia ha generat un fort descens de visites de ciutadans de la resta de l’estat i, sobretot, d’Europa.

Durant aquest mes de juliol, el personal de l’Oficina de Turisme ha atès a més de 1.500 persones, el que ha suposat la reducció de més del 46% respecte el mateix període de l’any passat. Per contra, el web turismeolot.cat ha registrat més de 4.900 sessions, un increment del 30%.  

Gemma Canalias, regidora de Turisme, Empresa i Comerç de l’Ajuntament d’Olot: Aquesta reducció de mobilitat, la seguretat i la por que encara és un factor incontrolable, fa que la gent busqui l’entorn digital per buscar tota aquesta informació.

x