L’alcalde d’Olot assegura que les ocupacions són el problema principal de la ciutat i lamenta la manca d’eines legals per aturar-les

L’incendi provocat en un habitatge ocupat aquest dijous al barri de Benavent d’Olot és el penúltim dels incidents de convivència que hi ha relacionats amb aquests fets.

Segons l’alcalde d’Olot, Pep Berga, els problemes que generen les ocupacions il·legals s’han convertit en el principal problema de la ciutat.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Això no és un fet aïllat. Es repeteix en el temps. En tenim al Puig del Roser, al Nucli Antic d’Olot, a l’Avinguda Sant Joan de les Abadesses, i molts coneixen els problemes en blocs de pisos de Les Tries.”

Precisament, l’incendi no ha estat l’únic cas relacionat amb les ocupacions il·legals que hi ha hagut a Olot en les darreres 24 hores: l’afectació en un bloc de pisos de la ronda Sant Bernat va ser provocat per una ocupació il·legal on es van manipular els serveis bàsics.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Ja no punxar la llum, sinó que van manipular la instal·lació de gas i van provocar una fuita. Vam haver de desallotjar els veïns fins a normalitzar l’avaria.”

Tant el consistori com la Policia Municipal es mostren farts de la situació, perquè la legalitat vigent impedeix disposar d’eines per eradicar el problema des dels municipis.

Pep Berga, Alcalde d’Olot:”Una vegada estan a dintre no està en les nostres mans poder actuar per fer-los marxar, ni la Policia Local ni els Mossos d’Esquadra. I només podem desallotjar quan un jutge ho ordena.”

Des de l’Ajuntament es demana que davant qualsevol sospita d’intent d’entrada il·legal en habitatges s’avisi immediatament a la Policia, perquè és l’únic moment on es pot evitar una ocupació.