Les obres de la C-66 treuen a la llum restes d’una fortificació i dos esquelets d’època medieval

Les obres de millora de la C-66 han permès localitzar les restes d’una casa forta medieval al veïnat de Fares de Sant Ferriol d’entre el segle IX i el XIII. La seva localització era desconeguda fins ara si bé els arqueòlegs creuen que es tractaria d’una casa forta on es cobraven tributs per anar de Besalú a Banyoles.

Els sondejos indiquen que l’edifici fa 500 m2 si bé la part de la carretera en obres, que s’ha hagut de desviar, afecta una zona annexa.

En aquest punt també, fa unes setmanes, els va sorprendre un espai d’enterrament amb dos esquelets d’individus joves que s’estudiaran més a fons per conèixer l’època i les possibles causes de mort.

Albert Fàbrega, alcalde Sant Ferriol: Teníem indicis de que hi eren, ja ens havien avisat que allà hi podria haver una casa forta medieval. Ara, amb les obres, no només això sinó que hi han sortit cadàvers, unes sitges medievals que no n’hi ha gaires…

Uns quilòmetres més enllà, a Serinyà, les mateixes obres a la carreta han tret a la llum tres sitges ibèriques i ceràmiques del segle I i III a.C i no es descarta que més endavant, puguin sortir-ne més.

x