La plaça de l’Hospital d’Olot torna a acollir el mercat d’objectes antics i de col·leccionisme amb un total de sis paradistes

La tradició pel col·leccionisme a Olot ve de lluny. La història del Cercle Filatèlic es remunta fa 70 anys. La plaça de l’Hospital d’Olot va tornar a acollir dissabte al matí el mercat d’objectes antics i de col·leccionisme. Aquesta es tractava de la segona vegada que se celebrava el mercat des de l’inici de la pandèmia. L’esdeveniment va comptar, en aquesta ocasió, amb un total de sis paradistes: quatre d’Olot, un de Palamós i un de Banyoles.

Joan Gelis, president Centre Filatèlic d’Olot: Aquest mercat és un mercat molt modest. Normalment som una vuitena, nou, deu. En moments puntuals, hem sigut sis. Però sempre mantenim aquesta constant. No és un mercat multitudinari com pot ser el de Celrà, que potser hi ha 150 paradistes. Aquest és molt popular. Tenim una sèrie de gent que ve cada vegada que el fem. Estem contents.

La iniciativa va començar fa cinc anys i se celebra cada segon dissabte de mes. L’esdeveniment s’ha acabat consolidant a la ciutat i s’hi poden trobar rellotges, segells, monedes i llibres. El president del Centre Filatèlic d’Olot i organitzador del mercat, Joan Gelis, va afirmar que la incertesa és un dels principals sentiments que tenen, tot i que intentaran mantenir el mercat sempre que es pugui.

Joan Gelis, president Centre Filatèlic d’Olot: Tots estem pendents dels esdeveniments. No podem decidir res ni a curt ni a llarg termini. Nosaltres anirem fent el mercat i anirem seguint. Si per causes de força major hem de parar, el tornarem a parar i quan es pugui es tornarà a reiniciar. Però és un mercat que ja fa anys que tenim aquí arrelat i hem d’intentar mantenir-lo.

Caldrà estar atents per veure com evoluciona la situació.

x