El risc de rebrot a la Garrotxa torna a ser moderat

El risc de rebrot de coronavirus a la Garrotxa segueix fluctuant, i es torna a moderar. Les dades publicades per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya, AQUAS, depenent del Departament de Salut, indica que la comarca supera per poc els 70 punts, el llindar que determina un risc moderat.

La incidència es podria determinar sobretot pel gran nombre de PCR fetes entre el 29 de juliol i el 5 d’agost, una setmana on es van fer 418 proves, i es van detectar a 29 casos positius de coronavirus. La situació és oposada a moltes de les comarques de l’entorn garrotxí: l’Alt Empordà, Osona i el Pla de l’Estany superen el que es considera el llindar de risc elevat. I precisament, aquesta darrera comarca té la taxa de reproducció del virus més elevada, superant les dues persones infectades per afectat. Tot i això, el risc a Catalunya va baixant, i la situació és més lleu que fa una setmana. Per la seva banda, Olot segueix reduint el seu risc de rebrot encara que es mantingui en cotes considerades elevades.

Deixa un comentari