La RFEF demana garanties sanitàries i jurídiques i la Segona B podria començar a principis d’octubre

En les darreres hores la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha emès un comunicat després de la reunió que l’ens va mantenir aquest dilluns amb les diferents federacions territorials. En el comunicat la Federació Espanyola desmenteix els rumors que situaven l’inici de competició a la segona divisió B al mes de gener. Segons la Federació Espanyola, no tenen intenció de començar les diverses lligues si no hi ha garanties sanitàries i jurídiques pels clubs i tots els seus treballadors, i s’obren ara uns dies per treballar per assegurar aquestes condicions, el que ells anomenen un ‘Pla transversal’, i així començar les lligues al més aviat possible. Es preveu que l’inici de la competició sigui a principis d’octubre.

Aquest comunicat no ha estat ben rebut per la Unió Esportiva Olot, que com la resta d’equips desitja que s’acabi aquest estat d’incertesa. Des del club critiquen que l’elaboració d’aquest pla no s’hagi començat a treballar abans, ja que aquesta situació comporta problemes a l’hora de planificar.

A la reunió d’aquest dilluns també es va aprovar l’ascens a segona B del Marino, el Linares, l’Alcoià i el Lealtad, els quatre partits que havien quedat pendents de disputar l’última eliminatòria d’ascens a segons B, de manera que la lliga comptarà amb 102 equips i no amb 100.

Pel que fa a les competicions de futbol territorial, la Federació Espanyola insta a les diferents federacions territorials acordar mesures amb els propis governs autonòmics. En el cas del futbol territorial català, ja té el protocol que demanava l’espanyola.