‘Les talles d’en Joaquim Castanyer’ arriben a Can Trona en una inauguració especial

Desenes de persones es van reunir dissabte a Can Trona per presenciar la inauguració de l’exposició ‘Les talles d’en Joaquim Castanyer’. L’artista, veí de La Vall d’en Bas i treballador de la cooperativa La Fageda va definir d’aquesta manera el seu treball sobre fusta.

Joaquim Castanyer, artista: Hi ha una mica de tot. Vaig començar fent arrels de boix. Després vaig passar a fer relleus senzills i relleus a dos, tres, quatre i fins i tot en perspectiva. També he fet escultura. És divertit, més difícil, però té el seu mèrit.

L’exposició consisteix en un resum de la seva vida i de la seva història, que va començar quan tenia 21 anys. El mateix artista va comentar que la flexibilitat del seu horari laboral és un dels ingredients principals que li ha permès fer totes les seves peces. L’alcalde de La Vall d’en Bas, Lluís Amat, no es va voler perdre l’exposició.

Lluís Amat, alcalde de La Vall d’en Bas: En el cas d’en Joaquim, és una persona per nosaltres molt entranyable. Veí d’en Bas, que, a més a més, aquesta activitat, a banda de mostrar que és un gran artista i artesà, ha sigut una activitat que li ha suposat també una definició dins de la seva vida i evolució personal. Li ha fet un gran bé i molt contents.

L’alcalde també va celebrar que tot i la situació els actes culturals hagin pogut seguir caminant. Joaquim Castanyer és el primer treballador de la Fageda en exposar al Centre de Cultura i Natura de La Vall d’en Bas, Can Trona. La mateixa cooperativa garrotxina va definir fa uns anys l’artista com el “Miquel Àngel” de La Fageda

x