El Consell Comarcal inicia els tràmits per a poder construïr la planta de triatge a Can Coma de Baix

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va determinar, el passat febrer, que la planta de triatge de Can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca no es podia fer tal i com estava plantejada: va anul·lar el Pla Especial urbanístic perquè la construcció afectaria a terrenys de protecció especial i perquè els accessos no respectaven l’amplada mínima permesa en tot el seu recorregut.

Però també considerava que la planta es podria fer a l’emplaçament escollit si superava aquests esculls. La intenció del Consell és mantenir la ubicació, i per aquest motiu vol iniciar els tràmits per adequar-se a la sentència.

Santi Reixach, President del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Començarem a demanar els informes per a fer la rectificació. Haurem de fer un pla especial i informes nous. Activem la maquinària per a poder fer aquests informes.”

Sant Jaume de Llierca ja va afirmar que lluitaria contra un possible nou Pla Especial per ubicar l’equipament a Can Coma de Baix. El municipi va plantejar al febrer que al sector nord de Politger hi podria haver espai per al centre de tractament. El Consell, però, creu que al 2021 la planta de triatge ja pot ser una realitat a on estava previst.

 

x