L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya estudia una esllavissada al Puig dels Llops de la Vall d’en Bas

El 6 de juny es va produir una esllavissada a la zona del Puig dels llops, prop del Puigsacalm, al municipi de la Vall d’en Bas. En total es van precipitar 200 metres cúbics de sediment en una zona de molt difícil accés, de manera que no va provocar ni danys personals ni materials, com tampoc desperfectes de camins senderistes.

L’ajuntament de la Vall d’en Bas va fer inspeccionar l’estrall al geòleg Llorenç Planagumà. Actualment aquest fet està sent estudiat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, per determinar possibles conclusions d’aquest fet. El que si és cert és que l’esllavissada es va produir després d’uns dies de pluges, deixant de banda els diversos episodis de precipitacions que s’han anat succeint en els darrers mesos.

Per la zona on es va produir l’esllavissada no es va fer cap tipus d’actuació i tampoc se n’hi farà cap, al tractar-se d’una zona abrupta i intransitada.