Si és serè, dies propicis per observar la pluja de perseides

Tot i que el dia de les llàgrimes de Sant Llorenç són el 10 d’agost, la d’avui és una de les nits més propícies per veure la pluja perseides. Segons els experts, si és serè, es poden veure un màxim de 300 meteors per hora, una autèntic espectacle que requereix només de paciència i un bon lloc per observar-les. Enguany, a més, es presenta un bon any per veure-les.

David Ràfols, Associació Astronòmica de la Garrotxa: Veníem d’uns quants anys que la lluna era plena o en quart creixent, i el cel quedava més il·luminat. En canvi aquest any estem en quart decreixent, i això ens permet tenir un cel molt fosc, també si el dia ens acompanya, clar.

A causa del coronavirus, aquest any l’Associació Astronòmica de la Garrotxa ha hagut de suspendre totes les activitats que feia habitualment: el ‘Mirant el cel’, les ‘Nits de lluna plena’ i les visites a l’observatori, i com no podia ser d’una altra manera, tampoc ha organitzat cap quedada per dies com avui. El cert és, però, que per poder gaudir d’aquest espectacle no fan falta ni telescopis ni prismàtics, sinó un bon lloc allunyat de llum.

David Ràfols, Associació Astronòmica de la Garrotxa: Simplement amb els nostres ulls, el màxim de cel possible visible, net d’arbres, d’edificis i, sobretot, de contaminació lumínica.

Tot això, i els que hi hagin de sortir de casa una bona màrfega i quelcom per abrigar-se, per tal  de no agafar un refredat.

x