500 garrotxins estan pendents de fer l’examen de conduir

Ferran Sacrest, Autoescola Sacrest Olot: “Tenim problemes econòmics, perquè vivim d’això, i tenim problemes amb els clients perquè ja no sabem què dir-los-hi.”

Aquesta és la situació que viuen en aquests moments les autoescoles garrotxines, segons ells, per culpa de les condicions imposades per trànsit a l’hora de fer els exàmens. La reducció del nombre de proves per treure’s el carnet causada pel coronavirus provoca que els centres de formació tinguin problemes organitzatius i de relació amb els clients. En aquests moments hi hauria mig miler de garrotxins en espera per fer l’examen de conduir.

Les darreres reclamacions laborals dels examinadors de conduir i la situació generada pel coronavirus han provocat una reducció dràstica de les proves per treure’s el carnet de conduir. Malgrat que la Direcció General de Trànsit va permetre fer exàmens a l’agost per recuperar el temps perdut, les poques places disponibles per fer les proves provoca que hi hagi frustració entre autoescoles i alumnes.

Ferran Sacrest, Autoescola Sacrest Olot: “Ens han enganyat, perquè van dir que al mes d’agost recuperaríem el temps perdut. No val ni la pena posar-se a examinar. Això ens genera un problema amb els clients.”

La situació ha provocat la protesta de les autoescoles garrotxines, que ja van perdre la possibilitat de fer els exàmens teòrics a Olot, i veuen com s’allarga la llista d’espera.

Ferran Sacrest, Autoescola Sacrest Olot: “Hi ha un tap important. Segurament hi ha 500 persones per examinar a tota la Garrotxa, i això és un desastre total.”

Segons les autoescoles garrotxins, hi podrien haver solucions, com buscar locals més grans per acollir més aspirants; però la DGT no les contempla: ara mateix només es poden examinar 10 persones cada dia a l’aula.

 

Deixa un comentari