Els veïns de Tortellà i Sant Jaume de Llierca, indignats pel tancament dels seus caixers

La decisió del Banc de Santander de treure dos caixers de la zona de la Vall del Llierca, concretament a Sant Jaume i a Tortellà, no ha agradat gens a molts veïns de la zona. Ja fa mesos que no disposen d’aquest servei i aquest fet, especialment a la gent gran, els treu no només de polleguera sinó que els hi fa el seu dia a dia més difícil, ja que es veuen obligats a desplaçar-se o bé a Besalú o bé a Olot, i en molts casos depenen d’algú que els hi pugui portar. Alguns d’ells, clients d’aquesta entitat financera, els ha dolgut també el fet que el propi banc no els hi hagi comunicat que ja no donaran servei als seus respectius municipis.

 Isabel Juanola, veïna de Tortellà: Per mi molt malament. Soc una senyora gran, ja no tinc carnet, necessito que ‘acompanyin. La meva filla treballa… i avui ho he hagut de demanar a una veïna, per anar a Besalú.

 Josep Pujol, veí de Tortellà: Ens hem de desplaça i som gent gran. No tenim vehicle o no conduïm. Era molt còmode i normal que hi hagués aquest caixer, en canvi ara…

Joan Vila, veí Sant Jaume de Llierca: Ahir mateix vaig anar una sucursal a Olot, amb una cua que vaig haver de fer que no és normal. Una hora vaig haver d’espera per entrar. Si tinguéssim els servi al poble ja no hi hauríem d’anar a Olot, i no tindrien tantes cues. Una vergonya que no s’hauria de permetre això que ens han fet.

 Manuel Gallego, veí Sant Jaume de Llierca: Tancar el banc i que no hi hagi lloc per treure diners, i que t’hagis de desplaçar… està molt mal fet…

I és per tots aquest motiu que tots ells demanen que l’entitat reconsideri aquesta decisió, malgrat saben i accepten, amb resignació, que ho tenen complicat.

 Joan Vila, veí Sant Jaume de Llierca: Almenys, si no hi volen posar una persona, sí que hi haurien de posar un caixer, només això. Per la gent que té més problemes `per desplaçar-se, i almenys poder treure diners quan li convingui.

 Isabel Juanola, veïna de Tortellà: Suposo que l’ajuntament fa tots els possible per tractar-hi, però aquesta gent del Santander només miren pels calers. No si ens en sortirem…

x