Tortellà i Sant Jaume de Llierca es queden sense caixers

Els caixers del Banc de Santander han viscut un seguit de fets de manera paral·lela a Sant Jaume i a Tortellà.

A principis d’any, el caixer de Tortellà va ser víctima d’un robatori. L’entitat va arreglar les instal·lacions i, inclòs, va posar-hi un caixer nou. Però amb l’arribada del confinament, l’entitat va estar tancada i la sorpresa va arribar quan, ja en la nova normalitat, el banc no ha tornat a posar en funcionament el servei. La sorpresa final va arribar dilluns, quan l’entitat financera va informar a l’ajuntament que l’entitat marxava del poble, mentre hi treien tot el que hi quedava a l’interior de l’establiment. D’aquesta manera Tortellà es queda, en aquests moment, amb el servei del BBVA, que té just al costat.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Nosaltres vam preguntar i intentar saber i mai se’ns va donar cap resposta. I dilluns vam tenir la sorpresa: vam veure uns operaris traient-ho tot i ens van dir que marxaven. El que trobem molt malament és, ja que no ens hagin avisat a nosaltres, sinó els propis veïns, alguns client seus.

Situació molt similar a Sant Jaume de Llierca. El mes de febrer la sucursal va patir un robatori. L’entitat va tornar a posar a punt el caixer, però, per sorpresa de tots, aquest no ha tornat a estar mai més, des de llavors, en funcionament. Resignats, aquest dilluns els veïns de Sant Jaume van poder veure com desmantellaven el caixer de Sant Jaume. En el cas de Sant Jaume de Llierca, s’han quedat, literalment, sense cap caixer.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Indignats, perquè ha deixat sense servei el poble i perquè no ens han informat en cap moment. Estem consternats. Com a ajuntament denunciem aquest mal tracte que han tingut pels veïns de Sant Jaume i de la Vall del Llierca.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Entre els ajuntaments de la zona sempre hem demanat i continuarem demanat caixers, i en el nostre cas el que tenim més a prop està a Argelaguer, i de l’entitat concreta que ha marxat han d’anar directament o a Besalú o a Olot, amb el que això suposa.

A banda de la pròpia gent que viu a aquests municipis, la decisió afecta també els visitants d’aquesta zona, que en molts casos es veuen obligats anar a treure diners fora de Tortellà i de Sant Jaume de Llierca.