Educació vol mantenir l’assistència presencial a l’escola sempre que sigui possible a partir del setembre

Intentar mantenir l’assistència presencial sempre que sigui possible. Aquest és l’objectiu del protocol que ha presentat Educació pel retorn a les escoles. Cada centre tindrà un CAP i un sanitari de referència per assessorar-se, i els directors rebran formació específica.


Però si hi ha un positiu, com s’actuarà?

Josep Bargalló, conseller d’Educació Generalitat de Catalunya: “Un cas positiu en un grup estable comportarà que aquell grup es situarà en quarentena. Dos casos positius obligarà a guardar quarentena a tot l’edifici, i a partir de tres casos de diferents parts del centre es podrà plantejar el tancament de tot el centre.”

Així, quan hi hagi un positiu s’haurà de fer PCR’s a tot el seu grup de convivència estable, a més de la quarantena. Pel que fa als pares, només caldrà que facin aïllament exclusivament si el seu fill ha donat positiu a la prova. Això si, la Generalitat reclamarà al govern central ajudes pels pares que hagin de cuidar els fills en quarantena i no puguin anar a treballar. A priori, la mascareta serà obligatòria als espais comuns, però no a l’aula.

Deixa un comentari