Els Bombers alerten de l’augment dels rescats a muntanya després del confinament

Amb l’estat d’alarma provocat pel coronavirus, el nombre de rescats a muntanya per part dels Bombers es va reduir a la meitat. Però un cop aixecat el confinament, les assistències s’han disparat. A la Garrotxa, s’han hagut de duplicar les assistències al juny, on enguany s’han fet set serveis d’aquestes característiques, sobretot en rius.

Albert Soler, caporal dels Bombers d’Olot: “El que hem notat és una gran afluència a rius i gorgs. Qualsevol riu està ple de gent. Al no estar degudament equipats, hi ha moltes relliscades, i això fa que haguem d’augmentar els serveis.”

Des dels Bombers es demana prudència i preparar-se correctament quan es vulgui fer una sortida als espais naturals.

Albert Soler, caporal dels Bombers d’Olot: “Si van a banyar-se als rius han d’anar ben equipats, i si fan rutes excursionistes s’ha de comunicar a on es va, i s’ha de tenir la bateria carregada dels mòbils per tal de poder-los localitzar davant qualsevol emergència.”

A tot Catalunya, durant la primera meitat de l’any s’han fet mig miler de rescats, una xifra similar a la del 2019 tot i les restriccions de mobilitat.