Riudaura demana que la gent s’abstingui de visitar els seus gorgs i sanciona a més d’una trentena de vehicles per estacionar malament

A Les Planes d’Hostoles, a Santa Pau, a la Vall d’en Bas, o a Sadernes. A tot arreu, els gorgs s’estan massificant i les mesures de restricció que apliquen alguns municipis traslladen el problema a altres cantons. És el cas de Riudaura, on l’afluència de banyistes ha augmentat de forma considerable. El mateix alcalde Agustí Llop demana que la gent se n’abstingui, i insisteix en que les administracions es comprometin en la preservació dels espais naturals, que s’estarien degradant.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “Demanem siusplau la col·laboració de tothom perquè no vinguin als gorgs de Riudaura. Sabem la falta d’efectius que té la policia, però estem farts de sentir per part de les administracions que no hi ha agents. Això és zona de capçalera hídrica del Parc Natural, i s’està fent malbé per la falta de compromís de tothom.”

Una de les mesures proposades és el tall de les vies d’accés. A Riudaura, segons l’alcalde, no es pot fer.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: “La prohibició i l’accés tancat que ens recomana la policia és impossible, perquè les vies porten fins a veïnats on hi viu gent. Per tant, no podem tancar els camins.”

Només en el que portem d’estiu, Riudaura ja ha denunciat a una trentena de vehicles pel seu estacionament incorrecte, que impedeixen l’accés dels veïns als seus habitatges.

Deixa un comentari