El Ministeri de Sanitat limita fumar al carrer i ordena el tancament de discoteques

Els rebrots de la covid-19 a Espanya han obligat a prendre una altra mesura urgent. El Ministeri de Sanitat va pactar aquest divendres amb les autonomies onze noves mesures d’obligat compliment i tres recomanacions més. La finalitat, cap altra que frenar la transmissió de la covid-19 arreu del país.

Una de les mesures més destacades és la prohibició de fumar a la via pública o en espais exteriors en el cas que no es pugui mantenir una distància de seguretat de dos metres amb altres persones. També s’ha fixat el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes. Pel que fa als locals de restauració, hauran de tancar abans de la una de la nit, amb la prohibició d’acceptar nous clients a partir de la mitjanit.

Una altra de les mesures limita les visites a les residències de gent gran, permetent-ne només una per persona al dia i de, com a màxim, una hora. Les residències hauran de garantir que les visites als ancians es realitzin de manera escalonada al llarg del dia per a evitar que coincideixin diversos visitants. Les sortides dels residents en centres sociosanitaris també seran molt limitades

Aquestes són mesures de mínims, és a dir, que les comunitats autònomes encara poden fer-les més restrictives. Tot i això, la consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar que les noves normes que va anunciar ahir el Ministre de Sanitat no suposen cap novetat, perquè la majoria, va dir, ja s’estaven aplicant des de fa dies.

 

x