Els Hostalets d’en Bas celebra una festa major adaptada al coronavirus i amb actes com la cercavila des dels balcons

El coronavirus no va poder impedir que els Hostalets d’en Bas celebrés la seva festa major el cap de setmana. Des de divendres i fins ahir, el municipi de La Vall d’en Bas, va oferir una programació, adaptada a la pandèmia pel coronavirus, amb noves activitats i concerts amb inscripció prèvia i encarats als veïns del poble.

Janina Mayà, comissió de festes dels Hostalets d’en Bas: Hem hagut de reinventar una mica les activitats, perquè normalment sempre fem activitats molt semblants durant els dies de la festa. Aquest any estàvem molt limitats per poder complir amb totes les mesures de seguretat.

La celebració va començar divendres amb un nou acte: la tancada d’ovelles al corral, un pícnic entre els veïns del poble. Dissabte va tenir lloc l’ofici solemne i, posteriorment, va començar un dels altres actes destacats de la festa: la cercavila des dels balcons. Per acabar, diumenge es va celebrar la tradicional simultània d’escacs i un concert a càrrec de Millenium, que donarà pas a la traca final. D’altra banda, Janina Mayà, membre de la comissió de festes dels Hostalets d’en Bas, va acceptar que no es va trobar la manera de readaptar la tradicional gimcana rural.

Janina Mayà, comissió de festes dels Hostalets d’en Bas: No hi ha hagut manera de reinventar-la, perquè hi participa molta gent. A més, són activitats de molt de contacte. Aquesta no l’hem sabut reinventar i és una de les més conegudes. Crec que és important, encara que sigui el dia 15, que és el dia de la festa, fer alguna cosa. La gent està contenta de fer coses.

La festa major que no es va celebrar va ser la de Puigpardines, ja que la comissió de festes del municipi va decidir anul·lar-la per primera vegada en 34 anys.

x