Capturen tres exemplars de visó americà al riu Brugent a Sant Feliu de Pallerols

El municipi de Sant Feliu de Pallerols ha estat detectant, des de fa ja un temps, la presència de visó americà a la zona. De fet, alguns veïns del municipi han patit atacs en l’aviram.

És per això que l’empresa pública Forestal Catalana i en col·laboració amb el Departament d’Agricultura i Territori de la Generalitat, van portar a terme una operació de trampeig al riu Brugent al seu pas per Sant Feliu de Pallerols en la qual es van capturar tres exemplars de visons americans que hi havia a la zona. L’operació va començar el 10 d’agost i es va allargar 4 dies.

Francesc Prat, regidor Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: Posen unes trampes al costat del riu, s’hi posa peix, entren i es queden tancats i després es recullen.

El visó americà és molt nociu per a les espècies autòctones, sobretot del visó europeu i en pot arribar a provocar l’eliminació de l’espècie a la zona. No s’ha fet un cens de població en concret, però des del consistori afirmen que n’hi ha molts.

Francesc Prat, regidor Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: Nosaltres el que hem detectat és que hi ha hagut un augment. No sabem perquè però hi ha hagut un augment. Inclús que es vegin visons per dins del poble, fa pensar si es fes un cens n’hi haurien molts.

L’instint del visó americà és matar les víctimes i després tastar-les, si no li agrada les deixa estar. De fet, està a la llista dels animals més nocius del planeta.

Francesc Prat, regidor Medi Ambient Aj. Sant Feliu de Pallerols: El següent pas ara és anar vigilant si s’ha reduït, n’ha veient si hi ha afectacions i si en tornen a haver doncs continuar posant trampes.