Es prohibeix fumar a la via pública si no es garanteix la distància mínima

A partir d’aquest dimarts, a Catalunya ja no es pot fumar a la via pública quan no es pugui garantir una distància mínima d’almenys dos metres.


Aquesta passada nit, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la normativa que desenvolupa l’ordre del ministeri de Sanitat acordada en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.  Amb aquesta mesura, se suma també la restricció de l’horari de tancament de bars i restaurants a la 1 h de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 12 de la nit.

La resolució també recorda la recomanació de limitar les trobades socials fora del grup de convivència i que siguin d’un màxim de 10 persones. Tot plegat unes mesures que, en general, la ciutadania accepta de manera desigual.