L’atenció primària de la Fundació Hospital d’Olot té quatre gestors COVID

Arran de la crisi de la Covid19 han sorgit diverses professions dins el món sanitari. Un exemple són els gestors Covid, i a la comarca n’hi ha 4. Són treballadors sanitaris que abans de la crisi es dedicaven a tasques administratives i estaven acostumades a parlar amb gent.

La seva tasca ara és extreure informació de persones sospitoses d’haver-se infectat, que sovint estan en espera de saber si la prova PCR els ha donat positiu o no. Els gestors covid s’encarreguen de passar una enquesta a aquestes persones i recollir els possibles contactes amb qui ha passat la persona sospitosa en qüestió.

Raül Galan, gestor covid:  El personal que fa de gestor covid truca als qui es fan la prova PCR i els fan l’enquesta. Ha de quedar molt clar què és un contacte estret, que és una relació amb una persona amb 15 minuts o més sense mascareta i amb una distància social inferior a 2 metres.

El gestor covid no s’ha de confondre amb una altra figura imprescindible en temps de coronavirus: l’scoutt o rastrejador, que vindria a ser la persona que agafa el testimoni del gestor covid i continua la feina, en el cas que la persona sospitosa en qüestió hagi donat positiu a la prova de PCR. El rastrejador s’encarrega de trucar els contactes descrits per la persona que ha donat positiu i continuar la cadena.

El que està clar, però, és que tant el gestor covid com els rastrejadors treballen per impedir la propagació descontrolada del virus. Per això en Raül té molt clar què ha de fer la gent perquè això no passi.

Raül Galan, gestor covid: En cas que algú tingui qualsevol símptoma, que es quedi aïllat a casa o on sigui i que contacti amb el Centre d’atenció Primària. Això, i dos, hem de delimitar una mica la vida social.