Riudaura activa quatre línies d’ajuts per pal·liar els efectes de la crisi sanitària

Són molts els municipis que, arrel de la crisi del coronavirus, han llençat una sèrie de subvencions i ajudes als seus veïns i veïnes per pal·liar els seus efectes econòmics. Ara és el torn de Riudaura, que s’uneix a la llista amb 4 línies d’actuació, des d’ajudes en el lloguer de l’habitatge fins a subministraments o despeses sanitàries, per revertir la crisi econòmica que ha generat la COVID-19 al municipi.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: Una és per habitatge, lloguers o despeses hipotecàries; l’altre per subministraments de la llar, com llum, gas, aigua, telefonia; un altre per sanitat, que poden ser les receptes que la gent ha de comprar i el quart per altres despeses que es puguin considerar necessàries com el material escolar o la compra de llibres.

El consistori hi destinarà un total de 15.000 euros i no descarta ampliar la partida. Cada línia d’actuació té diversos imports concrets, arribant a un màxim de 700 euros. 

Però molts municipis s’han trobat amb problemes legals per tirar endavant línies d’ajuts per als seus veïns, un fet que ha provocat que les ajudes arribin una mica més tard.

Agustí Llop, alcalde de Riudaura: Ho hem solucionat fent una línia de subvencions tal i com haurien de ser totes. Publicant-la a la base nacional de subvencions i fer tots els terminis que ens marca la llei. Ens dilata una mica en el temps i això ens perjudica en la urgència, però és la manera de no tenir problemes.

Tothom qui vulgui hi pot accedir mitjançant una instància, presencial o telemàtica a l’Ajuntament de Riudaura fins al mes d’octubre, que serà quan finalitzarà la subvenció.