Almogàvers Garrotxins i Penya Barcelonista d’Olot i Comarca, pessimistes davant el futur que se li presenta al FC Barcelona

De la reunió que va mantenir la junta directiva del Barça aquest dilluns se’n van extreure tres coses: no hi haurà eleccions fins el març de l’any vinent, Setién és destituït i Koeman és el millor situat per prendre el relleu del càntabre. A les últimes hores el club també ha destituït Eric Abidal. Nosaltres hem volgut saber l’opinió dels aficionats i socis de la comarca. Un seguit de decisions que no convencen, ni de bon tros a Marc Plana, secretari de la Penya Almogàvers Garrotxins.

Marc Plana, secretari Penya Almogàvers Garrotxins: El que van fer, un cop més, és una fugida endavant. Buscant responsables que realment no ho són, perquè en Setién pot ser millor o pitjor entrenador, però el que està clar és que no és el culpable de la situació actual. El culers esperava dimissions immediates, en aquest cas del president Bartomeu, que porten uns any fent una gestió patètica.

De tota la plantilla, en Marc de ben segur que no és l’únic que pensa que qui sí hauria de formar part del nou projecte haurien de ser Messi, De Jong, Ter Stegen, Ansu Fati i Riqui Puig. Ara bé, una part important dels jugadors encara els queden anys de contracte, una complicació més a la difícil situació econòmica del club: el tema principal que ha de tractar el Barça segons Miquel Vila, president de la Penya Barcelonista d’Olot i Comarca.

Miquel Vila, president de la Penya Barcelonista d’Olot i Comarca: S’ha d’arreglar el tema econòmic. És bàsic, és el tema principal. Sense calers no poden anar enlloc. després, un dels puntals que poden tenir és en Koeman, que els hi pot anar bé perquè és un home de molt caràcter.

I tot i que la opció de Ronald Koeman per reconstruir esportivament el club no acaba de desagradar a molts culers, el que sí temen alguns aficionats del Barça és que la mala maror que hi ha al club, no l’acabi arrossegant a ell també.

Marc Plana, secretari Penya Almogàvers Garrotxins: En Koeman podria il·lusionar, però mantenint el president Bartomeu no il·lusiona, perquè suposarà un pedaç més. Tenint en compte, a més, que el març que ve hi haurà eleccions, pot entrar un projecte nou que no compti amb Koeman, i ja hi tornarem a ser…

El que sembla clar, però, és que el gran problema instal·lat a Can Barça no es solucionarà amb dos dies, i inclòs hi ha qui es veu a venir que s’hauran de deixar a perdre una o dues temporades més.

Miquel Vila, president de la Penya Barcelonista d’Olot i Comarca: Potser perdrem un any o dos i després el Barça tornarà a ser el que era, però ens hem de fer el càrrec tots plegats que ara mateix la situació és molt i molt greu, i que no s’arreglarà fàcilment. I la pròxima directiva que entri el que li tocarà gestionar… serà molt dur, també.