La picada d’un peix aranya va causar la mort del jove garrotxí de 16 anys a Platja d’Aro

La picada d’un peix aranya va causar la mort al jove garrotxí de 16 anys el passat dissabte a la platja gran de Castell-Platja d’Aro.  Concretament, una aranya fragata, dita també trachinus araneus, espècie que es troba entre la fauna marina de la Costa Brava.

Ho han confirmat els pares del menor en un comunicat que s’ha compartit a les xarxes socials, en el qual expliquen que s’han pogut recuperar les imatges enregistrades pel seu fill.

Es pot veure com el peix és gravat a la llunyania. Després desapareix. Acte seguit, l’aranya picava el noi en un punt sota la mandíbula. La picada d’aquest animal es considera perillosa i pot travessar vestits de neoprè o soles de sabata.

Els seus efectes poden anar des del mareig i la hipotensió, a casos més extrems, com arrítmies, paràlisi muscular, dificultat respiratòria o pèrdua de consciència. En menys ocasions, pot causar la mort si el verí penetra a l’interior d’una vena o en un teixit tou. La part inferior de la mandíbula coincideix amb aquesta descripció.

En el comunicat, els pares del noi expliquen que se senten alleugerits de saber que el seu fill no va ser imprudent mentre practicava ‘snorkel’, tot i que asseguren que el dolor provocat per aquest peix els durarà tota la vida.