Onze persones participen o han participat al programa Treball i Formació

La Manoli fa poc més d’un any que va arribar de Barcelona, i és una de les 11 persones que participen al programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que desenvolupa el Consell Comarcal de la Garrotxa. Quan la Manoli va arribar a la Garrotxa tenia com a objectiu conèixer l’entorn i trobar feina, i ho va aconseguir: amb un contracte d’un any, que se li acabarà al desembre, per fer tasques de neteja i manteniment. Aquests dies l’hem pogut veure a Tortellà.

Manoli Balsera, participant programa Treball i Formació: Estic molt contenta. és una gran oportunitat de treball, primer, i després, també, per conèixer molts municipis i l’entorn de la comarca.

Arantxa Sas, coordinadora del Programa Treball i Formació: L’objectiu del programa és afavorir l’ocupació de persones que es troben a l’atur de llarga durada o que porten molt temps fora del mercat laboral.

8 dels participants d’aquest programa van concloure el contracte de 6 mesos el mes de juny i actualment en queden 3 que segueixen treballant a diferents municipis de la comarca i s’espera que dues persones més es puguin incloure al programa amb un contracte de nou mesos. El programa també inclou cursos formatius, que s’han vist afectats pel coronavirus. De les 30 hores del curs d’habilitats comunicatives se n’han pogut fet 10, mentre que el curs de competències digitals de 30 hores no s’ha pogut dur a terme.

Arantxa Sas, coordinador del Programa Treball i Formació: Una part important del programa és fer un acompanyament dels participants durant el llarg del temps que estan treballant i conèixer les seves particularitats, adaptant així les feines a la seva condició.

Santi Reixach, president Consell Comarcal de la Garrotxa: és una manera d’ajudar a gent que no té, ni prestació de curs. És una convocatòria que va realment molt bé.

 Josep Reig, alcalde de Tortellà: Nosaltres que som un ajuntament molt petit amb una estructura de personal molt petita, el fet de tenir aquesta ajuda complementària ens ajuda a tenir les coses millor.

El programa Treball i Formació està subvencionat pel fons social europeu, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball, Immigracions i Seguretat Social, el SOC i els ajuntaments garrotxins participants.