Els últims robatoris a les piscines municipals deixen als ajuntaments amb sensació de desprotecció i acusen la falta d’efectius de Mossos

La piscina de Besalú ha estat la darrera a patir un robatori. La denúncia es va cursar a principis de mes. Un o més individus van esbotzar la porta principal de manera matussera amb una palanca, van entrar fins a la sala del Club Natació Besalú i es van endur un ordinador portàtil i diners en metàl·lic.

Fina Surina, primera tinent d’alcaldia de Besalú: La porta absolutament destrossada, va costar molt poder-la tornar a tancar.

Els robatoris es remunten al 30 de juliol i han afectat almenys tres piscines municipals de pobles garrotxins pròxims entre ells. El primer va succeir a la piscina de Tortellà. Van forçar una finestra lateral i es van endur els diners de la caixa registradora. La nit del 3 al 4 d’agost van entrar, aquesta vegada, a la piscina de Montagut, després d’aixafar una valla perimetral. Es van endur 120 euros i una tablet. El 4 d’agost van tornar a Tortellà, van destrossar una segona finestra i van tornar-se a endur els diners de la caixa del bar.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: Cada vegada ens han entrat per una finestra diferent. El primer cop van trencar el sistema de tancament i el segon cop directament la planxa. Això són despeses i inconvenients.

La investigació per a aquesta sèrie de robatoris es manté oberta i pel moment no hi ha detinguts. Els Ajuntaments afectats se senten desprotegits davant la manca de vigilància policial en aquest sector de la comarca, causada per la manca d’efectius de la qual la conselleria d’Interior és conscient.

Actualment, l’àrea bàsica policial de la Garrotxa està formada per 97 agents, 77 a la unitat de seguretat ciutadana i 20 més de trànsit. Són menys que ara fa 20 anys, quan la comissaria va posar-se en funcionament. Des de llavors, la població de la comarca ha augmentat la seva població, amb 12.000 habitants més.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: El que sempre hem demanat, sobretot aquests pobles més petits una mica més apartats, trobem a faltar una mica més de presència policial. Sabem que es difícil perquè en aquests moments estan fent el que poden però és un dèficit que tenim com a comarca.

Fina Surina, primera tinent d’alcaldia de Besalú: És absolutament compartit per tots els alcaldes i alcaldesses i l’hem traslladat tant a comandaments de Mossos d’Esquadra i també compartit amb el conseller d’Interior Buch i evidentment va acabar acceptant que hi ha una manca de mossos a la Garrotxa i a molts més altres llocs.

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha demanat a Interior 40 nous agents per reforçar l’Àrea Bàsica Policial de la Garrotxa. A finals de juliol van llicenciar-se els aspirants de mosso de la 33a promoció. 16 dels agents han estat destinats a la demarcació de Girona en règim de pràctiques.