El consistori de la Vall d’en Bas valora positivament les restriccions a l’Àrea Recreativa d’Els Pins

Aquesta era la imatge de l’Àrea recreativa d’Els Pins, a Sant Privat d’en Bas, a gairebé última hora de la tarda. Bastant silenci, pocs vehicles. Resultat evident de la decisió que, a principis del mes de juliol, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va prendre en aquella zona. I es que un estudi ja va evidenciar que l’Àrea d’Els Pins, es tractava d’una zona sobre freqüentada, i cada any eren més els vehicles de tot tipus que s’acumulaven al llarg de la carretera d’accés sense cap ordre i dificultant el pas, però no ha estat fins ara, arrel de la crisi sanitària de la COVID-19 que el consistori de la Vall d’en Bas va decidir instal·lar una caseta amb barrera de control a l’alçada del passallís del Gurn per controlar l’accés motoritzat a la zona.


Tret d’algunes incidències puntuals, des del grup municipal i bona part dels veïns de la zona, estan contents i satisfets amb la mesura.

Gemma Puigvert, regidora Territori i Medi Ambient Aj. Vall d’en Bas: A nivell d’equip ho hem viscut bé. Sí que es veritat que hi ha hagut alguns problemes que hem intentat solucionar el màxim possible, sobretot relacionat amb els veïns. Jo crec que un 90% està content i aquest 10% que no mirarem com ho podem gestionar. Penso que en global ha estat una bona actuació, pel medi sobretot, perquè 40 cotxes no és el mateix que l’últim cap de setmana abans de tancar que en teníem 95.

Amb una valoració final que es farà a mitjans de setembre amb totes les dades recollides, el consistori decidirà si s’ha de fer alguna modificació de cares a la temporada vinent.

Gemma Puigvert, regidora Territori i Medi Ambient Aj. Vall d’en Bas: El mes de setembre començarem a fer la valoració de tots els controls, les persones que han pujat caminant, els cotxes, el tema de les autocaravanes que hi ha hagut moltes queixes veïnals. Asseure’ns amb els veïns i veure quines coses podem millorar de cares a l’any vinent.