Als barris olotins de les Tries i Sant Miquel s’hi concentren almenys quatre blocs amb diversos habitatges ocupats irregularment

Jordi Amat denuncia que des de l’inici de la pandèmia al bloc de pisos on viu, el número 15 del carrer Notari Miquel Març, han ocupat irregularment cinc dels 15 habitatges. Un altre es troba en situació irregular, ja que el resident ha rellogat il·legalment l’habitatge a un tercer. Quan les companyies retiren el subministrament de serveis als ocupants il·legals, aquests tornen a connectar-s’hi. L’afectació per als veïns són, tot i així, els sorolls i les conductes incíviques que han de patir.

Jordi Amat, veí número 15 carrer Notari Miquel Març: És la inseguretat de gent amunt i avall, a altes hores de la nit. Tinc una filla i no hi ha dia que no li diguin coses. A mi em crea molta angoixa.


Amat i la resta de veïns del bloc que hi viuen en situació regular han denunciat aquests fets i d’anteriors a la propietat i a la policia, sense que els hagin pogut oferir una solució definitiva.

Jordi Amat, veí número 15 carrer Notari Miquel Març: Primer canviar les lleis, perquè tothom es recolza en això, que no es pot fer res. No hi ha ningú que pugui fer res, només denunciar-ho. Fa set anys que visc aquí i he trucat mil vegades a la policia. Quan hi truco ja em coneixen.

Prop d’aquest carrer, a la carretera de les Tries, s’hi troba un altre exemple conegut, el de l’edifici de la SAREB. L’Ajuntament i la policia municipal van tapiar aquells habitatges no ocupats. La resta, ho estan de manera irregular. A la mateixa carretera encara hi ha dos blocs més ocupats, els dels números 84 i 86. Els veïns denuncien que 19 dels 47 habitatges que sumen els dos blocs estan ocupats per persones que, en alguns casos, causen contínues molèsties.