Olot i Girona fan front comú contra l’ocupació incívica d’habitatges i reclamaran a la Fiscalia actuacions urgents

L’incendi provocat en una casa al barri de Benavent és el cas més greu de la sèrie d’ocupacions que l’Ajuntament ha mirat de contenir des de la tardor del 2019, conscient que la seva actuació en habitatges de propietat privada és limitada. Tot i així, darrerament ha actuat a l’avinguda Sant Joan les Abadesses, els carrers Roser i Bisbe Serra o al Nucli Antic, com per exemple a la plaça del Conill. A l’Ajuntament li preocupen especialment aquelles ocupacions que resulten conflictives i incíviques, amb afectacions als veïns, o ocupacions que s’efectuen per cobrar la residència d’altres persones.

Pep Berga, alcalde d’Olot: És una situació d’autèntica màfia, que ocupen tot el bloc i que després relloguen aquests habitatges a altres famílies i no pots fer res. Això s’ha convertit en un dels problemes més greus uqe tenim com a ciutat i també com a país.

L’Ajuntament, conjuntament amb el consistori de Girona, han decidit demanar suport a la Diputació i reclamaran a la Fiscalia actuacions urgents i efectives.

Pep Berga, alcalde d’Olot: A principis de setembre ens rebran a la Fiscalia de Girona per demanar que des dels estaments judicials, quan hi ha una situació d’ocupació il·legal que provoca molèsties als veïns, passi per davant de tot.

L’equip de govern d’Olot també convocarà una Junta de Seguretat Local.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Demanarem al Departament d’Interior que siguin molt estrictes en aquest sentit.

Finalment, en el ple del proper dijous té previst presentar una moció al per demanar a la Generalitat i el Govern espanyol la revisió dels protocols policials i l’enduriment de sancions.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Demanarem canvis legislatius.

Olot i Girona són només algunes de les ciutats afectades pel fenomen de l’ocupació a la demarcació, juntament amb altres poblacions com Salt. Les comarques de Girona són ja les més afectades proporcionalment a la seva població de tot l’Estat espanyol, amb 515 ocupacions d’habitatge, superats per la demarcació de Barcelona, amb 2.644 ocupacions però molts més habitants.