Demanen a la població reduir la interacció social davant l’alt risc de rebrot per coronavirus que hi ha a la Garrotxa

En aquests moments, la Garrotxa es troba en risc alt de rebrot de coronavirus amb un índex del 182,8, només superat pel Gironès a les comarques de Girona, i 24 punts per sobre del risc calculat en aquests moments a Catalunya. Gironès i Garrotxa són ara matreix les comarques per a les quals el risc es considera alt. Per a la resta, el risc és moderat o baix.


L’índex es crea en base a les dades de casos confirmats de la setmana anterior, quan es van detectar 28 nous contagis, 11 més que la setmana anterior. Gairebé un 8% de les proves PCR realitzades la setmana passada van donar positiu. Si els contagis són menors aquesta setmana, el risc baixarà automàticament amb una comarca de poca població com és la Garrotxa. Els professionals sanitaris demanen als garrotxins que siguin conscients de la seva responsabilitat a l’hora de fer baixar la tendència, aïllant-se davant possibles símptomes i reduint en tots els casos la seva interacció social.

Glòria Bassets, directora atenció primària Fundació Hospital d’Olot: Siguem conscient que al mínim símptoma que tenim hauriem d’aïllar-nos i demanar la opinió al nostres professionals de la salut i hauríem de limitar el nostre entorn social. No estem dient que haguem de deixar de veure’ns i confinar-nos a casa, però sí evitar reunions multitudinàries, sopars amb amics, dinars els diumenges en família i dinars amb més gent l’endemà.

La incorporació de la figura dels gestors COVID, desenvolupada per alguns administratius, ha permès realitzar en les darreres setmanes proves PCR als contactes estrets dels positius de coronavirus, cosa que no es feia abans. Això permet controlar els brots, encara presents a la Garrotxa.

Glòria Bassets, directora atenció primària Fundació Hospital d’Olot: Sí que el que ara tenim són brots familiars o brots de gent que han vingut de Barcelona o d’altres comarques i han emmalaltit estant aquí.

Si bé la realització de les proves PCR han representat una sobrecàrrega i una major pressió assistencial per a l’atenció primària, des de la Garrotxa no es considera que això hagi generat cap col·lapse.

Es valora la bona coordinació entre els serveis que depenen de l’Institut Català de la Salut i de la Fundació Hospital d’Olot, així com d’aquests amb els professionals epidemiològics.

x