Salut suprimeix les visites a les residències de gent gran de la Garrotxa i a tres comarques gironines més

El departament de Salut ha decidit suprimir les vistes, sortides i nous ingressos a les residències de gent gran a quatre comarques gironines, entre les quals la Garrotxa. L’augment del risc de rebrot que presenten aquestes comarques ha propiciar la decisió.

Salvador Vilà, director gerent Residència Montsacopa: Aquesta mesura en certa manera té les dues vessants. Està bé per protegir-nos però és complicat de gestionar dins les residències. Tota aquesta falta de familiars dins les residències les suplim amb videotrucades i amb contacte amb la família per mitjans telemàtics però evidentment no és igual que fer-ho presencialment.

Diuen que l’experiència és un grau, i des de la Residència La Tardor han volgut canviar d’estratègia perquè tan als usuaris com als familiars no se’ls facin tan dures aquestes restriccions. A partir d’ara, les visites es faran a través del vidre de l’entrada, on podran parlar per telèfon, veure’s insitu i gairebé tocar.

Concòrdia Vila, gerent Residència La Tardor: Es telefonen i la majoria de gent ho accepta molt bé perquè el telèfon és més personal. Es veuen, gesticulen, es fan petons, es poden treure la mascareta…ho vam començar ahir i té una acceptació important, els hi agrada. Penseu que la videotrucada no estan tan acostumats i ho troben surrealista, en canvi així, els hi és fàcil i no els hi canvia tan la vida.

Les altres comarques on Salut ha també ha anul·lat les visites són al Pla de l’Estany, el Gironès i l’interior de la Selva, així com els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i Pineda de Mar.

La comissió territorial de Salut avaluarà cada setmana les dades epidemiològiques d’aquests territoris i, en funció de l’evolució, decidirà si aixeca les restriccions o les manté.