El festival Ésdansa clou l’edició marcada per la COVID amb un 90% d’ocupació als espectacles programats

L’organització del festival Ésdansa de les Preses ha demostrat que es pot oferir cultura de manera segura. Després de decidir portar a terme el festival i confeccionar un protocol intern de mesures de seguretat d’una quarantena de pàgines, l’esbart Marboleny va apostar enguany per un esdeveniment amb propostes nacionals. L’únic espectacle internacional va ser la companyia Perú Ritmos y Costumbres, dissabte a la nit. Es va oferir amb un aforament limitat, com la resta de propostes. La resposta del públic ha estat la d’omplir el 90% dels espectacles programats, un resultat que dona la raó a l’organització quan va apostar per no cancel·lar l’esdeveniment.

Núria Feixas, directora del festival Ésdansa: Per a l’organització i per a tot l’equip és fantàstic que la gent ho hagi pogut viure. Hem rebut molts comentaris positius perquè hi hem estat i la gent ha pogut sortir al carrer, per tant molt contents, la veritat. A més a més, s’ha demostrat perquè, de tots els espectacles,q ue eren amb venda o reserva d’entrades, el 90% dels espectacles s’han exhaurit. Això demostra que la gent en tenia ganes.

El Cercle de Cultura Marboleny destaca la col·laboració dels més de 200 voluntaris que enguany també han fet possible el festival.

Roger Casalprim, president del Cercle de Cultura Marboleny: Agrair a tots els voluntaris, a tota la gent que ho ha fet possible, perquè han estat uns 200. És molta feina, molta gent coordinant, i aquest any encara més, que hi havia tot el relacionat amb la COVID i hi havia d’haver una atenció del públic, acomodadors… Hi havia d’haver molta gent per garantir la seguretat i ens anat molt bé tenir aquest nombre de voluntaris.

La nit de dansa peruana del festival Ésdansa 2020 podrà ser reviscuda aquest proper dissabte a Olot Televisió, a partir de les 9 de la nit, en un programa especial que ha preparat la televisió de la Garrotxa.