La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, valora la celebració del festival Ésdansa complint les mesures de seguretat

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, va visitar divendres Les Preses per conèixer de primera mà el festival Ésdansa en una edició que s’ha hagut d’adaptar a la crisi sanitària de la covid-19. Prèviament, va signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. La consellera va fer un balanç de la situació i va donar les gràcies al municipi per haver-se atrevit a celebrar l’esdeveniment i fer-ho de manera segura.

Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura: A Les Preses han gosat i ho han aconseguit. Els aplaudeixo, els dono l’enhorabona i les gràcies perquè ho han fet d’aquesta manera tan responsable.

La màxima responsable del Departament de Cultura va remarcar la importància d’adaptar-se i d’oferir tant les danses d’arrel tradicional com les més modernes.

Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura: Això és el que convé. Modernitzar la dansa d’arrel tradicional també, però oferir igualment les danses tradicionals nostres, que són prou boniques, atractives i ens sedueixen a tots. Hem de donar-les a conèixer a les noves generacions. A vegades costa de fer-ho, per tant festivals com l’Ésdansa són necessaris, absolutament.

 

Pere Vila, alcalde de Les Preses: L’esforç hi és i l’esforç el podrem veure en el dia a dia, en el desenvolupament de tots els tallers, de tots els espectacles i en els diferents llocs. L’ajuntament ha estat al costat amb les infraestructures que ha fet falta.

L’alcalde de Les Preses, Pere Vila, també va voler agrair l’esforç de l’Esbart Marboleny i el grup de voluntaris i es va mostrar molt satisfet del resultat de l’activitat.