L’ofici solemne i l’audició de sardanes completen la festa major de Sant Privat d’en Bas

La Vall d’en Bas continua sense renunciar a la cultura popular. Diumenge va ser el torn de Sant Privat d’en Bas, que enguany va celebrar la seva festa major en un sol dia i reduïda a dos esdeveniments: l’ofici solemne i l’audició de sardanes.

Paula Vergés, membre de la Comissió de Festes: Al principi la nostra idea era fer més de dos actes, però en vistes de les mesures de seguretat que s’havien de prendre i que hi tornava a haver rebrots, vam decidir que no era gaire lògic fer actes que hi hagués molta gent. Vam decidir reduir-ho a actes més senzills i que la gent se sentís més còmode a l’hora de venir.

La Comissió de Festes va valorar positivament la resposta de la gent i pensen que han actuat amb responsabilitat a l’hora de reduir a dos actes la programació de la festa. De fet, tres de les activitats més populars, com el Carnaval d’Estiu, el Ball de Sant Isidre o l’obra de teatre no es van poder celebrar.

Paula Vergés, membre de la Comissió de Festes: Entenem que la gent és conscient de tots els problemes que hi està havent. Crec que no se’ns posen en contra a l’hora d’haver reduït la festa a dos actes. Crec que ho veuen bé, com a manera responsable de dur a terme actes.

Totes les mesures de seguretat corresponents van estar presents durant la celebració de la fesa. Tant en l’ofici solemne com en l’audició de sardanes, se li va assignar a tothom una cadira. Una mostra més que la cultura popular ha sigut capaç d’adaptar-se a la pandèmia.