El curs escolar començarà amb l’ús de mascareta obligatòria per als infants de més de 12 anys

Aquest dilluns el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va anunciar la reducció de reunions grupals a menys de 10 persones durant quinze dies, per tal de frenar la propagació del Coronavirus. Aquest matí hem sortit al carrer per veure què en pensava la gent. En general tothom ho veia amb bons ulls.

Anna Molas, veïna d’Olot: A mi em sembla molt bé perquè això ja s’havia disparat massa.

Rosa Bosch, veïna d’Olot: Ho trobo perfecte, perquè aquestes reunions amb tanta gent no hi ha maneres d’acabar amb elles, ja ho veus. No va bé ajuntar-se tant, nosaltres som una colla de deu i no passem de deu.

Cristina Pujol, veïna d’Olot: És qüestió que la gent faci més cas. Jo, per exemple, he set mare fa un mes i evidentment he seguit tots els protocols que he sigut. Jo sí que m’ho he pres molt seriosament, però hi ha gent que no.

Pel que fa al retorn a les aules, alguns ciutadans creuen que s’ha de produir si o sí, però també qui hi ha que no veu clar la tornada a l’escola, i és que aquesta es farà amb lús oblitari de la mascareta pels infants de més de 12 anys. La gent, en general, veu complicat gestionar aquest retorn i creuen que segurament el govern hauria d’haver treballat més per aconseguir grups més reduïts a les aules.

Laura Claramunt, veïna d’Olot: Els de P3, P4 i P5 penso que ho haurien de decidir els pares si tornar o no a l’escola. Però quan són més grans anar-hi, però amb grups més reduïts. I contractar més professorat, així reduirien més el contagi. I això que els nens portin mascareta, doncs bé… sap greu perquè a les aules potser sí, però en el moment que corren al pati i així no jo penso no.

Laura Jiménez, veïna d’Olot: No ho haurien de tornar. Tinc molta por, perquè jo tinc una nena de cinc any i si m’agafa el COVID em veig afectada jo, el meu home, els meus pares i tota la família. Jo m’hagués esperat una mica més. Hi hauran d’haver menys nens a la classe, obrir més aules i repartir més el grup I tots els nens amb mascareta.