El Festival Lluèrnia 2020 s’adapta a les mesures sanitàries i s’allargarà 43 dies

El Festival del foc i de la llum, el Lluèrnia, ja comença a escalfar motors per la seva propera edició. Una edició marcada per la pandèmia de la COVID-19 i les mesures sanitàries.

Pep Fargas, director gerent festival Lluèrnia: El que fèiem fins avui al Lluèrnia és tot allò que no es pot fer avui dia. No podem concentrar-nos ni fer-ho en poca estona.  El que fèiem bàsicament era fer venir molta gent a Olot i concentrar-los en sis hores en un espai reduït com és el centre de la ciutat.

I és per tal de complir totes les mesures, el festival durarà 43 dies enlloc de les sis hores habituals i programarà 20 esdeveniments, entre instal·lacions, exposicions, accions i activitats.

Pep Fargas, director gerent festival Lluèrnia: Intentarem evitar que la gent es pugui concentrar en un espai realment reduït.

A més, les instal·lacions tindran llocs en grans espais oberts i majoritàriament fora del centre de la ciutat, com ara el Parc Nou o els voltants del Fluvià.

En aquesta propera edició, els encarregats de realitzar l’hort de la llum, que es situarà a les fonts de Sant Roc, seran l’estudi d’arquitectura Unparelld’arquitectes. 

Guillem Moliner, Unparelld’arquitectes: Acaba sent com aquest espai que hem acabat adoptant per poder fer aplecs, com a espai lúdic, com a espai de sortida del bicicarril, creiem que era un espai esplèndid amb un potencial que havíem d’aprofitar.

Així doncs, el Festival Lluèrnia començarà el 17 d’octubre amb un esdeveniment que necessitarà de la participació ciutadana.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Saber que tindrem 40 dies d’activitat, de màgia, de llum i d’activitat cultural, és una bona notícia per la ciutat. I en aquests moments ens convenen bones notícies.