El Pla de retorn a les escoles contempla ràtios inferiors a 20 alumnes fins a secundària i mascareta obligatòria a partir dels 12 anys

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha comparegut aquest migdia, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés per concretar el  pla de retorn a l’escola avançant pel president de la Generalitat ahir.

Amb la voluntat de tenir escoles obertes i segures, hi haurà entrades i sortides esglaonades, grups estables educatius el més reduïts possible i sortides al pati també esglaonades. Bargalló també ha explicat que les escoles i instituts hauran de prendre la temperatura cada dia per controlar els símptomes.

El pla de retorn escolar contempla ràtios inferiors a 20 alumnes a primària i a la secundària i al batxillerat els grups també seran més reduïts del que és habitual, però poden arribar a ser fins de 30 alumnes.

Per als majors de 12 anys serà obligatori dur mascareta.

El conseller ha recordat que els centres educatius han elaborat el seu propi pla que haurà de ser aprovat ara al setembre pels consells escolars.