Els centres d’atenció primària de la comarca reivindiquen que són espais segurs

Les consultes als centres d’atenció primària de la comarca han disminuït considerablement. I es que la por al contagi de coronavirus, ha fet que molts garrotxins i garrotxines hagin deixat de consultar afeccions o controlar-se altres patologies com la diabetis, la hipertensió o les malalties cardiovasculars.

Glòria Bassets, directora atenció primària Fundació Hospital d’Olot: Aquesta és una preocupació que tenim des del mes de març. Tenim gent a la comarca que és molt valenta, molt curosa i respectuosa i ha deixat de consultar casos que en altres ocasions hauríem ja tractat des de feia dies.

En el cas de trobar-se malament, s’ha de trucar per demanar visita o directament fer la consulta a través del portal web de l’Institut Català de la Salut, on el metge de capçalera decidirà si s’ha de visitar o la consulta es pot resoldre per telèfon. Des de l’atenció primària però insisteixen en la importància de no anar als ambulatoris sense avisar prèviament.

Glòria Bassets, directora atenció primària Fundació Hospital d’Olot: Si algú es troba malament el que ha de fer és trucar-nos. Els metges visiten igual que sempre, hem començat reprendre controls de diabètics i hipertensos, però sempre amb unes mesures de seguretat que són essencials. El que ens preocupa és omplir les sales d’espera. Venir aquí no és un factor de risc, un factor de risc és venir aquí amb les sales d’espera plenes de gent que no sabem què tenen.