El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa creu que la comarca pot ser econòmicament sostenible amb turisme de qualitat

La Garrotxa ha viscut aquest estiu una allau de visitants superior a la d’altres anys, sobretot en zones de bany com els gorgs, però també a llocs habituals com La Fageda o el Croscat.

De fet, des del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG) asseguren que aquests dos últims indrets han tingut un nombre de visites similar al que tenien altres anys durant la tardor, considerada la temporada forta, fet que s’ha pogut apreciar mirant els aparcaments, però sent conscients, a la vegada, que es tracten de persones que fan visites d’un dia o de cap de setmana, i per tant excursionistes.

 Xavier Oliver, tècnic PNZVG: El que és molt difícil és tenir llocs interessants com tenim aquí la Garrotxa i que no facin aquest salt que ràpidament es donin a conèixer i comencin a venir una allau de persones a visitar-los.

Trobar aquest equilibri entre tenir visitants però preservar naturalment els nostres indrets i que la gent de la comarca pugui continuar gaudint d’aquests indrets tranquil·lament és el repte que, segons Xavier Oliver, ha d’encarar la comarca, entre altres coses perquè el propi visitant no s’emporti una mala experiència. L’objectiu, en definitiva, és tenir menys visitants però de més qualitat.

Xavier Oliver, tècnic PNZVG: De totes maneres, tenim molta gent que no port aparcar, llavors els denuncien, es queden insatisfets… Per tant, tota aqueta gent que es pensa que quanta més gent vingui a la Garrotxa millor per l’economia, no és veritat. Només que un 5% d’aquesta gent que enlloc de fer visites d’un dia, allarguessin i veiessin que la Garrotxa és un lloc on poder fer una estada per una setmana o quinze dies i gaudir-la, en tindríem prou econòmicament. Deixarien més diners que la gent que truca a les 11, fa una reserva al restaurant, fan una volta per la Fageda i després se’n tornen cap a Barcelona.

 

x