L’aprovació de l’ús del casc en hoquei patins es votarà el 5 de setembre

La Federació Catalana de Patinatge votarà el pròxim 5 de setembre l’aprovació de l’ús del casc per evitar incidents dins la pista.

La mateixa federació va engegar el projecte per trobar un casc específic que ha desembocat en la confecció d’un prototip. Ara és el torn dels clubs catalans per decidir si creuen necessari l’ús del casc. El Club Hoquei Olot és partidari de votar a favor de la mesura, però amb condicions.

Jordi Pagès, president Club Hoquei Olot: La nostra posició és que totes les coses que siguin per seguretat, per millorar i evitar lesions en l’hoquei és positiu. El que passa és que jugadors que porten des de petits jugant sense casc, de cop i volta, posar-los el casc i que s’hi acostumin serà difícil per molts jugadors.

El president del club olotí també va afegir que els jugadors amb més experiència del club estan en contra de la nova proposta, tot i que el club és conscient que si s’apliqués, seria un pas endavant en la seguretat de tots els jugadors. A més, a causa de la covid-19, la federació preveu canvis en el format de la competició, a escala territorial.

Jordi Pagès, president Club Hoquei Olot: Aquest any la federació no farà un sorteig pur, com ho feia altres anys que et podia tocar qualsevol equip, sinó que farà un sorteig per proximitat geogràfica. Això vol dir que si hi ha un repunt de positius en covid-19, per exemple, a la zona de Lleida, es podrà confinar la zona de Lleida i les altres demarcacions, com Girona, Barcelona i Tarragona, podrem seguir competint.

Tot dependrà de com evoluciona la situació sanitària del país.

x