L’equip de govern de Besalú tirarà endavant tres projectes amb el PUOSC i sense estalviar crítiques a la resolució provisional

Fina Surina, primera tinent d’alcaldia de Besalú: No estem satisfets de la resolució de la convocatòria. Esperàvem poder tenir uns imports més elevats per portar a terme alguns projectes molt necessaris, i atès que feia molts anys que no hi havia convocatòria del PUOSC.

Així de contundent s’ha mostrat la primera tinent d’alcaldia, Fina Surina, respecte de la resolució inicial del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. Han rebut prop de 149.000 euros sobre un màxim de 370.000 que podien rebre. El 50% de la subvenció no els permetrà abordar el canvi de canalització d’aigua a la zona esportiva de la vila per no patir inundacions quan plou. El cost previst de l’obra és de 500.000 euros. En comptes d’això, l’Ajuntament ha escollit portar a terme l’arranjament del carrer del pont, a nivell del paviment però, sobretot, pel que fa als serveis.

Fina Surina, primera tinent d’alcaldia de Besalú: Encara tenim tubs de plom, cables, tota una sèrie de serveis molt antics perquè és el barri més vell de Besalú. El que hem fet ha estat demanar que enlloc de subvencionar-nos un projecte que val 500.000 euros, que és com imñpossible amb una subvenció tan petita, el que farem serà arreglar el carrer del Pont, que ja era el que havíem prioritzat nosaltres com el més necessari.

Un altre projecte inclòs en el proper període del Pla Únic i serveis és l’arranjament de les escales d’accés al veïnat del Grup del Mont.

Fina Surina, primera tinent d’alcaldia de Besalú: Les escales són de fa més de 50 anys i és tota una reivindicació de tota aquesta població. Podrem fer el canvi per un sistema mecànic que serà molt més fàcil i accessible per a la gent que ho necessiti.

Finalment, Besalú ha inclòs en el PUOSC el trasllat de la parada de bus fins a aquest sector, tot i que el pla ha previst la subvenció per al 2024. L’Ajuntament ha decidit al•legar perquè es pugui concedir més aviat en el temps.