Un grup de veïns de Montolivet creen una comunitat energètica

Una quarantena de veïns del barri de Montolivet s’han unit per dur a terme una comunitat energètica, amb l’objectiu d’instal·lar i compartir plaques fotovoltaiques i fer ús d’energia renovable. L’acció l’impulsa una veïna del barri.

Elena Capdevila, impulsora del projecte, veïna i membre de l’Associació de Veïns de Montolivet: Vaig tenir aquesta idea després de parlar amb un veí que també estava interessat en col·locar plaques solars, i vam pensar de fer-ho comunitàriament per animar als que potser no s’animarien a fer-ho sols.

Els interessats ja estan en conversacions amb l’ajuntament per tal que els cedeixi el teulat del local municipal del barri per instal·lar-hi gran part de les plaques solars. L’acció permetrà als veïns participants compartir la inversió de col·locar-hi els panells, a més d’obtenir el punt òptim de consum i reduir costos pel que fa a quilobawatts,

Elena Capdevila, impulsora del projecte, veïna i membre de l’Associació de Veïns de Montolivet: A nivell de costos, es miraria segons les potències que desitja cada casa, després d’un estudi de cada casa i el seu consum. I llavors el cost de la instal·lació es pagaria segons el consum sol·licitat. Per tant que demani més, pagarà una mica més per la inversió.

Actualment el projecte es troba en la fase de constitució de la comunitat i ja han començat a fer estudis orientatius d’algunes cases, per tal de saber quina potència necessiten.

Tots aquells veïns que estiguin interessats en participar-hi només han d’apropar-se al local de l’Associació de Veïns, tenint en compte que podran participar-hi sempre i quan els seus habitatges es trobin a menys de 500 metres del lloc on es col·locaran els panells.

Deixa un comentari