El Festival Cornamusam farà sonar la cornamusa a Olot amb totes les mesures de seguretat

Des de primera hora d’aquest dijous el sac de gemecs ja es feia notar pel centre d’Olot. I es que el Festival Cornamusam, que no es va poder celebrar en les dates habituals a causa de l’estat d’alarma, torna aquesta tarda adaptat a la situació actual, però sense perdre els seus elements més característics, com la tocada d’inici o el ball de la Cabreta.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: Mantenim tots els actes més característics del festival, la tocada d’inici, el ball de la Cabreta o els concerts, però no seran al carrer sinó a la Plaça de Braus.

A causa de les noves mesures anunciades per la Generalitat aquesta setmana, l’organització ha decidit suspendre la Cornamujam, la jam session que s’havia de fer demà i en el seu lloc es programarà el concert de Travelling Ratafia, que ja van protagonitzar un concert en línia al festival el maig passat.

Però per tocar la Cabreta haurem d’esperar una millor ocasió. De moment però, es mantenen totes les activitats del festival a la plaça de Braus i la plaça del Puig del Roser.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: Permet un aforament de 350 persones en el nostre cas, tot i que l’aforament total de la plaça és de 1800 així que estem complint de sobres el 50% d’aforament que es demana. A més també hi afegim una restricció extra i es que no permetrem que hi hagi un grup superior a 5 persones que estiguin juntes.

En el cas de pluja, l’organització passarà tots els actes a la sala El Torín.

Àlvar Borrell, Associació El Til·ler: El Torín té un aforament encara més restringit que és de 110 persones. A tothom qui vulgui venir als actes del Cornamusam els demanem que vinguin amb molta anel·lació i sobretot que siguin molt comprensius perquè aquests aforaments tan limitats poden ocasionar algun problema.

I es que l’organització, ha decidit que tots els actes que es puguin fer més d’un cop, com ara el ball de la Cabreta, els repetiran si es que l’aforament queda ple. En el cas dels concerts, es podran veure per streaming.

Però el que està clar es que plogui o faci sol, tot fent cercavila o ben separats en una plaça de braus, a la primavera o a l’estiu, el sac de gemecs tornarà a sonar a Olot.

x