L’arquitecte garrotxí Joan Curós exposa alguns dels seus treballs i llibres a la Xina

L’arquitecte Joan Curós va citar-nos, aquest dimecres, al Mas Ventós a la carretera de Santa Pau. I es que Curós, té predilecció per aquesta masia garrotxina. Un exemple clar, però també poc comú, del que és l’arquitectura rural a Catalunya.

Joan Curós, doctor arquitecte i professor a la UPC: És una masia amb un caràcter arquitectònic interessant, amb una geometria, els espais de transició de les galeries i les dependències són molt interessants.

La crisi sanitària de la COVID-19 va impedir a Curós assistir a la seva pròpia exposició a la Xina, a la prestigiosa Shenzhen Creative Week, la més reconeguda del món de l’art del continent asiàtic.

Joan Curós, doctor arquitecte i professor a la UPC: He exposat part dels meus treballs que tenen dues parts diferenciades: una que és l’arquitectura rural, basada en la masia i els diferents tipus segons la seva morfologia exterior respecte a Catalunya; i una segona part amb la relació entre els edificis públics i els espais públics.

I es que amb la pandèmia i el confinament, Curós assegura que a partir d’ara les persones veuran l’arquitectura rural amb uns altres ulls, una arquitectura que de vegades havia quedat relegada a un segon pla. Al final, una manera de que continuï viu aquest patrimoni rural.

 

x