L’Ajuntament d’Olot vol endurir les sancions contra l’incivisme amb voluminosos a la via pública

Els veïns i veïnes d’Olot disposen de diferents serveis gratuïts per llençar voluminosos i andròmines vells al lloc que els pertoca, com la deixalleria comarcal o la deixalleria mòbil.


També disposen del servei de recollida programada. Tot i així, al 2019, el 54% dels més de 4.000 serveis de recollida d’andròmines efectuats el 2019 van ser per retirar trastos abandonats incívicament a la via pública. L’any passat es van imposar un total de 45 sancions. Tot i les campanyes de sensibilitació impulsades des de l’administració, darrerament s’ha detectat un repunt d’incivisme i infraccions en abocaments.

És per això que ahir el ple municipal va aprovar la modificació inicial de l’ordenança municipal de residus, que contempla la instal·lació de càmeres de vigilància en els punts més conflictius i un enduriment de les sancions lleus amb multes que poden arribar fins a 600 euros. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de la majoria de grups i l’abstenció de la CUP.

L’Ajuntament d’Olot incorporarà aquesta tardor quatre agents cívics per fer complir les normatives en matèria de gestió de residus. També intensificarà les actuacions i recollida de residus, i es revisaran les rutes i calendaris del servei de recollida per incrementar-ne l’eficiència. El ple d’aquest dijous també va aprovar per unanimitat l’adhesió al projecte ‘Entorn sense fum’ de l’Agència de Salut Pública. L’Ajuntament d’Olot iniciarà la retolació i senyalització per evitar que es fumi en espais pròxims a les instal·lacions esportives i educatives.

x