El Cornamusam omple la Sala El Torín i aconsegueix vèncer la pandèmia i la pluja

La comarca de la Garrotxa ha tornat a ser capaç aquest cap de setmana de superar i readaptar la cultura a les condicions actuals. El festival de música d’arrel dedicat a les cornamuses d’arreu del món, el Cornamusam, ha omplert divendres i dissabte la Sala El Torín de desenes de persones.

Àlvar Borell, membre d’El Til·ler: Nosaltres crèiem que era imprescindible poder dur el festival a Olot aquest any. No ens podíem passar un any en blanc. La gent està molt contenta, la gent ha respost i ens quedem en això.

La pluja va obligar a desplaçar els actes previstos a la plaça de Braus a la Sala El Torín. Divendres Elda Daunis va ser l’encarregada de celebrar la tocada d’inici, que, en condicions normals, hauria tingut lloc dalt del campanar de l’Església de Sant Esteve.

Elda Daunis, música: Normalment es toca ‘Muntanyes del Canigó’ i durant uns quatre o cinc minuts es fan variacions sobre aquest tema, sobre temes tradicionals catalans o el que el secaire, en concret, que cada any el van canviant, té pensat.

Seguidament va tenir lloc el Ball de la Cabreta i el concert del grup Travelling Ratafia, que va oferir una actuació basada en folk europeu.

Ricard Ros, músic: Amb tots els condicionants en contra, tant la covid, com la pluja, com les dificultats que sempre es posen al món de la cultura, estem molt contents, sobretot per ells, perquè l’han pogut tirar endavant. Hi ha tot aquest moviment de música al voltant de la cornamusa i el sac de gemecs.

D’altra banda, dissabte la Cabreta va tornar a sortir a ballar, just abans del concert d’Els Berros de la Cort, el de la Cobla La Mitja Lluna i l’actuació d’El Til·ler.

Marc Daunis, músic: Ens agrada venir a Olot a reforçar aquest festival que no es podria fer si no fos amb aquestes ànsies de gent que tira endavant un projecte que molta gent es creu, però que des de les institucions, almenys nosaltres, creiem que falta molt i molt de suport.

El festival Cornamusam va néixer l’any 1992 impulsat per l’entitat El Til·ler.