El veïnat de Santa Maria dels Arcs celebra una festa major diferent

Santa Maria dels Arcs va celebrar ahir una festa major diferent del que estan acostumats. L’església del veïnat va ser l’escenari d’un dels pocs actes que es van dur a terme, l’ofici solemne.

Josep Santanach, veí: Aquesta diferència ha sigut a causa del virus. No s’ha pogut fer purament la missa. No hi ha orquestra, no hi ha sardanes, no hi ha la sardana-vermut que es feia. En acabat, a la tarda es feia una altra sessió de sardanes.


Una de les principals diferències durant la missa es van poder apreciar quan aquesta va concloure.

Josep Santanach, veí: En acabat, quan s’acabava la missa, es feia l’adoració a la Mare de Déu. Mentre es cantaven els goigs i l’orquestra anava cantant els goigs, la gent anava passant i anava fent el petó al medalló de la Verge Maria.

 

Núria Juanola, veïna: Pujàvem, igual com ara, agafàvem el Sant Crist, li fèiem un petó i tiràvem els cèntims a l’escolanet. Només que aquest any no li hem fet un petó, però tot igual.

Enguany, el petó s’ha substituït per una petita reverència, amb l’objectiu de complir amb les mesures de seguretat corresponents. Un altre exemple, dels molts que estem veient, on un nucli de població ha sabut, en aquest cas, a Santa Maria dels Arcs, adaptar-se a la ‘nova normalitat’.

x