Joan Masó i Àlex Sanchís desafien la temperatura del Fluvià i mantenen viva la tradició de la Travessia Tossols-Basil

La Travessia Tossols-Basil és una de les competicions històriques del Club Natació Olot que, enguany, no s’ha pogut celebrar degut a la situació que vivim. La 66a edició, que s’havia de celebrar avui diumenge, ha quedat només parcialment interrompuda. Si bé no s’ha pogut celebrar la jornada habitual, dos nedadors experimentats, Joan Masó i Àlex Sanchís, han desafiat els 16 graus de temperatura de l’aigua per completar els 800 metres que separen els Tossols fins a Can Basil.


Joan Masó, de 58 anys, és un entrenador històric del CNO i  Àlex Sanchís, de 45 anys, és un nedador i jugador de waterlopo amb una llarga trajectòria. Tots dos s’han trobat cap a les 11 del matí per llençar-se a l’aigua del riu Fluvià que, després de les intenses pluges de les últimes hores, presentava un aspecte tèrbol.

A diferència dels altres anys, aquesta vegada no ha fet falta competir. Els dos nedadors han sortit plegats i han arribat a la meta de la mateixa manera, mantenint així viva l’ànima d’aquesta jornada. Ho han fet acompanyats d’alguns familiars que no s’han volgut perdre el moment.

Aquest dilluns, a Les Notícies i al programa La Banqueta, podran veure un recull de les imatges de la travessia.