La pluja frena la iniciativa ‘De botiga a botiga’

L’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) va adaptar el format de la botiga al carrer i la va traslladar a l’interior dels establiments amb la iniciativa ‘De botiga a botiga’. El president de l’ACO, Jordi Rovira, va manifestar que l’objectiu que perseguia l’activitat era reforçar les vendes que es podien haver fet un dissabte de ‘Botiga al carrer’.

Jordi Rovira, president de l’Associació de Comerciants d’Olot: Crec que la iniciativa ha sigut bona. Crec que les botigues els hi ha anat bastant bé. Però jo crec que les expectatives amb aquest dissabte han anat una mica enrere també. Faltava que divendres i dissabte pogués fer bon temps per poder acabar de reforçar aquesta setmana que hem fet de botiga a botiga.

La jornada va comptar amb un imprevist. Malgrat que les condicions meteorològiques no fossin les més favorables i la pluja fos present durant bona part de la jornada, el centre de la ciutat es va omplir de centenars de persones, que van voler el darrer dia de descomptes. Alguns establiments van acceptar que actualment el comerç pateix més dificultats que mai.

Carme Coromina, propietària de Calçats Morató: Aquest any ha sigut una mica diferent. Ha sigut una mica més difícil, perquè les circumstàncies que tenim de la pandèmia han donat que sigui una mica diferent. Ha costat una mica més, s’ha anat fent, però costa més.

 

Tura Planagumà, treballadora de Can Manxa: Dins les possibilitats que hi havia de poder fer la ‘botiga al carrer’, amb el que estem passant arran de la pandèmia, jo trobo que ha sigut positiu. La gent ho ha pogut fer amb menys massivitat de gent, més a poc a poc. Han tingut una setmana per poder-ho gaudir. Crec que s’ha aprofitat.

Els comerços van oferir un conjunt de descomptes especials i tots els ciutadans que van adquirir un producte van tenir l’opció d’obtenir un val que, en cas de ser premiat, es va poder bescanviar per gelats, llaminadures, un cafè o un postre.

x